Kasterlee: het mooiste dorp van Vlaanderen?

dinsdag 22 april 2008

uw avontuur ligt in onze natuur

Kasterlee is een gemeente waar gezelligheid hoog in het vaandel wordt gedragen. Het spreukelfeest, Kasterlee Feest, kabouterdag, de winterwandelingen, … en een bruisend verenigingsleven zorgen voor een unieke sfeer het ganse jaar door.

In een ver verleden werkten zand, leem en klei samen om uiteindelijk de Kempense Heuvelrug te vormen. Honderden hectaren bos, heide- en duinengebied maken afwisselend met beemden, vennen en moerassen en cultuurgronden dit groene oord tot één van de mooiste Kempense landschappen. De talrijke liefelijke kapelletjes, idyllische molens en het heemerf geven een beeld van het leven in de Kempen in de 20ste eeuw.

Je schrijft Kasterlee ook met de grote K van kindvriendelijk: kabouters, speeltuinen, zwemvijvers en een familiepark zorgen ervoor dat geen enkel kind zich zal vervelen.

Het aanbod in recreatie is verscheiden: fietsen, wandelen, mountainbiken, jeeptochten, paardrijden, kajakken, .. voor ieder wat wils!

De inwoners van Kasterlee heten pompoenpapeters. Als Bourgondiërs pur sang zorgen onze talrijke cafés, tavernes, bistro’s en restaurants voor de versterking van de innerlijke mens. Voor pompoensoep, Kastelse chocolade pompoentjes en kabouterkoekjes kan je hier altijd terecht.


Redenen genoeg om op Kasterlee te stemmen dus!

Groeten,
Isabelle

1 opmerking:

Unknown zei

Wij, van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek duimen voor jullie, en hopen jullie terug te zien in de finale !!